Fizetős facebook kampányok vs. Iphone

Fizetős facebook kampányok vs. Iphone

Fizetős facebook kampányok esetében az egyik legfontosabb hatékonysági kritérium a targetálás, avagy a célzás.

 

A hirdetések megfelelő célzása mobiltelefonokra csak akkor lehetséges, ha maga a telefon operációs rendszere engedélyezi az un. követés funkciót.

Az Apple az iOS 14.5 megjelenésével, április 26-án kapcsolta be az iPhone-okon a Beállításokban Adatvédelem – Követés menüpont alatt található funkciót.

Ezzel a cupertinói cég engedélyezi felhasználói számára, hogy választhassanak, akarják-e engedélyezni a telefonjukra telepített alkalmazásoknak, hogy

azok az alkalmazásokon kívül végzett internetes tevékenységüket kövessék és ezek alapján személyre szabott hirdetési profilt hozzanak létre róluk, vagy megtiltják ezt.

A követés rendszerszinten letiltható, de ha ezt nem teszi meg az iPhone-tulaj, az alkalmazásoknak kötelezően egyesével is rá kell kérdezniük az előbb leírt folyamat engedélyezésére.

Mérések szerint az iphone-t használók 67%-a letiltotta a nyomonkövetést, ezáltal a facebook kampányokat már nem lehet ezen telefonok esetében célozni.

 

Szokták mondani: ÁGYÚVAL VERÉBRE NEM LÖVÜNK!

Ugyanis a célzás hiánya miatt, a hirdetési költségek a többszörösére nőhetnek. Emiatt a hirdetők arra kényszerültek, hogy az Android-rendszerre fókuszáljanak.

Idén júniusban az iPhone-on megjelenő hirdetésekre költött összeg egyharmadával csökkent, míg Androidon az összes reklámra költött pénz tíz százalékkal nőtt.

 

Szóval most fel van adva a lecke a fizetős hirdetéseket használóknak.

 

A posztolom hirdetéseit ez a változás, az iphone operációs rendszerében nem befolyásolja, mert mi a marketplace-re, és a hirdetési csoportokba posztolunk, és itt nincs szükség targetálásra.

Ugyanis, amig a marketplace esetében vannak szűrési lehetőségek, a csoportok esetében pedig maga a csoport tematikája már eleve szűri, és meghatározza a célközönséget.